OKVIREN NAČRT AKTIVNOSTI ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA V LETU 2018

 

DATUM

Kraj izvedbe

 ORGANIZATOR

NAZIV PRIREDITVE

OPIS AKTIVNOSTI - PRIREDITVE

14.04.2018

Galižana

Italijanska skupnost Pula (Comunitá degli Italiani di Pola

COPPA GALLESANO

(1. turnir za državno prvenstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.

27.04.2018

Murska Sobota

MŠD Prekmurski pandolaši

1. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO

ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2018 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja. Točke s posameznega turnirja pa se seštevajo za končno ligaško zmago. Iz leta v leto strmo raste popularnost in prepoznavnost lige, kar opažamo na številu tekmovalcev in obiskovalcev turnirjev.

12.05.2018

Koper

Kulturno športno društvo Dolga Štorija

26. PANDOLO TURNIR SV. NAZARIJA

(2. turnir za državno prvenstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.

01.06.2018

Fokovci

Vrtci občine Moravske
Toplice, enota Fokovci

21. OBLETNICA ZAVODA VRTCI OBČINE MORAVSKE TOPLICE

SODELOVANJE NA PRIREDITVI; Na povabilo organizatorja se bomo z veseljem odzavli in pripravili predstavitev ter prikaz igre predšolskim otrokom.

2.-3. 06. 2018

Piran

Zveza društev igre pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran

Mednarodni turnir “Pandolo na
Mediteranu”

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU in POMOČ PRI ORGANIZACIJI PROJEKTA; Zveza se je s svojimi članicami organizira 2. mednarodni turnir pandolo, ki bo po vzoru španskih, italijanskih, romunskih ter podobnih zvez, dvodnevni. Nadejamo se  obiska številnih tujih ekip, pri katerih smo že v preteklih letih z našo udeležbo na njihovih dogodkih dobro lobirali. Ekshibicijski pandolo turnir zaenkrat ne bo štel za točke državnega prvenstva.

09.06.2018

Hrvatini

PGD Hrvatini

23. GASILSKA PLAMENICA

(3. turnir za državno prvenstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir, ki ga organizira PGD Hrvatini, je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.

16.6.2018

Žiče

Turistično društvo Žiče

ŽIGOV MEMORIAL

(4. turnir za državno prvenstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva.

23.06.2018

Fokovci

MŠD Prekmurski pandolaši

2. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO

ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2018 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja.

27.07.2018

Gornja Bistrica

MŠD Prekmurski pandolaši in D.A.M.B.

PREDSTAVITEV PANDOLA

ORGANIZACIJA POPOLDANSKE PRIREDITVE; Dan pred pandolo turnirjem za Štorkljino gnezdo postavili igrišče, naredili prikaz igre ter organizirali odprt trening za vse mimoidoče. Na prikazu igre so dobrodošla vsa društva, športni klubi in vsi ostali interesenti. Prikaz igre v petek pred posameznim turnirjem Pomurske A.

28.07.2018

Gornja Bistrica

MŠD Prekmurski pandolaši in Zveza društev igre pandolo Slovenije

TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO in 3. TURNIR POMURSKE A LIGE PANDOLO (5. turnir za državno prvenstvo) - v sklopu občinskega dogajanja na Gornji Bistrici

ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE V SKLOPU OBČINSKEGA DOGAJANJA; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije. Obenem pa velja tudi kot 3. turnir za točke Pomurske A lige pandolo. Štorkljino gnezdo bo letos v naši organizaciji potekalo že 11. LETO zapored, že 7 let pa velja tudi za točke državnega prvenstva. TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO je naš vrhunec sezone in temu primerna tudi promocija samega dogodka. Zagotovljena tudi mednarodna udeležba med tekmovalci (ekipa iz Pule). Za zainteresirane tekmovalce iz vse Slovenije bomo uredili prenočitve in jim omogočili prisostvovanje ncelvikend na Gornji Bistrici. Upamo tudi na 1. mladinski turnir, ki bi se odvijal zjutraj pred uradnim začetkom rednega turnirja in v primeru prijavljenih vsaj dveh ekip s člani do 15 let. V samo promocijo dogodka bomo vložili ogromno energije in pričakujemo rekordnih 20 ekip.

04.08.2018

Dobrovnik

MŠD Prekmurski pandolaši

FINALE POMURSKE A LIGE PANDOLO

ORGANIZACIJA CELODNEVNE PRIREDITVE; Pomurska A liga pandolo 2017 je sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih kot organizator ne nastopamo, ampak so naši člani pomešani med različne ekipe. Tekmujejo mladinska, športna, turistična društva, lahko pa tudi le trije posamezniki. Po vsakem turnirju podelimo medalje za prvouvrščene ekipe in razglasimo najkoristnejšega igralce turnirja. Na zadnjem turnirju pa bomo podelili tudi prehodni pokal.

24.-26.8.2018

Sighetu Marmației, ROMUNIJA

A. S. Clubul Român de Ţurcă

MEDNARODNI TURNIR V ROMUNIJI

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; na osnovi finančnih zmogljivosti društva se bomo odzvali na povabilo organizatorja in tekmovali v Romuniji.

09.09.2018

Koper, Bonifika

Kulturno športno društvo Dolga Štorija

KOZA NOSTRA

(6. turnir za državno prvenstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva. Turnir spremlja izjemno bogat kulturni program.

14-16.09.2018

Verona, Italija

Associazione Giochi Antichi (Društvo starodavnih iger)

TOCATI` - Festival Internazionale dei Giochi in Strada (Mednarodni festival uličnih iger)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU;  Pandolo je igra, ki se igra po velikem delu Evrope in tudi sveta. To dokazuje Festival uličnih iger Tocati’, ki ga že 16. leto organizira društvo startodavnih iger (Associazione Giochi Antichi) iz Verone. Festival združuje lokalne in svetovne starodavne igre, ki potekajo v treh dneh festivala v tem zgodovinskem delu srednje Evrope. Ekipo Slovenije, ki je lani na mednarodnem turnirju osvojila 2. mesto, so bili od pet tekmovalcev, kar trije naši člani. Na turnir se ni mogoče prijaviti, ampak moraš biti povabljen s strani organizatorja. Na osnovi naših odličnih rezultatov iz preteklih sezon in sklenjenih novih prijateljstev, bo povabilo na turnir zagotovo prišlo.

20.10.2018

Strunjan

Turistično društvo
Solinar, Strunjan

PANDOLO SALSA

(8. turnir za državno venstvo)

SODELOVANJE NA TEKMOVANJU; Turnir je pod okriljem Zveze društev igre pandolo Slovenije in velja za točke državnega prvenstva. Turnir spremlja izjemno bogat kulturni program.

10.11.2018

Strehovske gorice in
Bukovniško jezero

MŠD Prekmurski pandolaši

MARTINOV POHOD IN KRST MOŠTA

ORGANIZACIJA CELODNEVNE ŠPORTNO-KULTURNE PRIREDITVE; Ob zaključku tekmovalne sezone bomo organizirali stimulacijski pohod po strehovskih goricah. Obenem bomo opravili tudi krst mošta. Pohod je namenjen vsem društvom, mladim in posameznikom, ki so kakorkoli bili povezani s pandolom (pomoč pri organizaciji, nastopi na tekmovanju ipd).